aRs PUBLICae

5 lis.

KRATKI POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ I PLAN RADA ZA 2012. GODINU

Rezultati u prvoj polovici 2012:

–    Započela obnova skulpture „Pozdrav/Ruka prijateljstva“ Milene Lah na uglu zagrebačke (Nove) Branimirove ulice i Svetice.

–    Postavljene nove klupe oko skulpture „Razlistana forma“ Vojna Bakića u zagrebačkoj Gajevoj ulici čime je skulpturi osiguran minimalni radijus i od kafića oslobođen dio pješačke zone.

–    Započela obnova skulpture „Razlistana forma“ Vojina Bakića koja je godinama stajala u javnom prostoru s teškim oštećenjima i bez reakcije nadležnih službi.

–    Skulpture u javnom prostoru Siska, nastale u okviru Likovne kolonije Željezare, upisane su u Registar kulturnih dobara RH i pokrenuta je njihova etapna obnova (jedna skulptura godišnje, za što su osigurana i konkretna gradska sredstva).

–    Predstavljen Radni prijedlog intervencija s ciljem poboljšanja javne plastike Grada Zagreba. Daljnje prikupljanje stručnih mišljenja je u tijeku.

–    Proveden javni natječaj za prijedlog umjetničkih intervencija na vodotornju Gredelja. Rezultati natječaja biti će prijavljeni na gradski natječaj za realizaciju 2013. godine.

–    Održane dvije tribine: Klupa u gradu i Umjetno svjetlo kao element grada.

–    Pokrenuta sestrinska Inicijativa 1POSTOZAGRAD kao isključivo volonterska, aktivistička i zagovaračka platforma usmjerena na poboljšanja grada.

–    Pokrenuta peticija za reorganizaciju, novu komunalnu opremu i promjenu načina upravljanja zagrebačkim Cvjetnim trgom (u suradnji s Inicijativom 1POSTOZAGRAD).

–    Pokrenuta inicijativa za reurbanizaciju bivšeg prostora Gredelja u službi grada i građana (u sklopu Inicijative 1POSTOZAGRAD). Dodatne aktivnosti Inicijative 1POSTOZAGRAD oko bivšeg prostora Gredelja započinju u rujnu 2012.

Više o pojedinim rezultatima, inicijativama i ostalome pronađite (ovdje) na blogu 1POSTOZAUMJETNOST.

 

Blog 1POSTOZAUMJETNOST:

prosječna posjećenost bloga 1POSTOZAUMJETNOST prešla je 4 500 klikova mjesečno, a više mjeseci za redom i gotovo 6 000 klikova mjesečno.

Na blogu je od početka godine objavljeno niz intervjua (Tanja Deman, Darko Fritz, Irena Kraševac, Ivana Mance, Maša Štrbac, Ana Zubak, Snješka Knežević, Janka Vukmir) i niz tekstova od kojih su neke prenijeli i drugi mediji (Zarez).

Predstavljen i na blogu objavljen primjer jednog od francuskih modela reguliranja pitanja umjetnosti u javnom prostoru.

Projekt/blog 1POSTOZAUMJETNOST jedina je javna platforma koja sustavno zagovara tzv. 1 posto za umjetnost zakonsku regulativu poticanja i financiranja umjetničkoga sadržaja u javnom prostoru.

Projekt 1POSTOZAUMJETNOST:

Urednici bloga: Nataša Bodrožić i Saša Šimpraga

Tim: Lidija Butković Mićin, Nataša Bodrožić, ANA Elizabet, Sonja Leboš, Ivana Meštrov, Saša Šimpraga

Stalni vanjski suradnici: Ante Čepić, Silva Kalčić

Glavnina rada na projektu 1POSTOZAUMJETNOST provodi se kroz počasni rad tj. volonterski.


Jedan odgovor Za “aRs PUBLICae”

  1. Mr WordPress 5 listopada, 2010 u 10:22 pm #

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: